Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak adına dondurulup daha sonra transfer edilir.
Embriyo transfer işleminde hasta muayene pozisyonunda yatırılır. Vajina ve rahim ağzı salgıları embriyoların beslendiği, steril kültür sıvıları ile temizlenir. Ardından özel yumuşak kateterler kullanılarak ultrason eşliğinde embriyolar anne rahmine yerleştirilir.
Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.
Spermin Hazırlanması: Erkekten 2 günden az five günden uzun olmayacak şekilde cinsel perhiz sonrasında alınan sperm, laboratuvarda yıkanarak en iyi spermler seçilir.
Muayene sırasında yakın zamanda yapılmamış ise PAP Smear testi ve akıntı varsa ise kültür yapılır. Semen analizi regular ise ve cinsel fonksiyon bozukluğu yoksa ayrıca erkeğin muayene olmasına gerek yoktur.
Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu PCOS yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.
konusu olmuştur. Eğer erkekte ciddi bir sperm Polycystic Ovary Syndrome sorunu varsa aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.
Bu teknikte olgunlaşmış olan yumurtalar ile sağlıklı olan sperm hücreleri uygun koşullarda bir araya konur ve bu sayede döllenmenin meydana gelmesi sağlanır.
Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.
Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.
Tedaviyi uygulayan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yukarıda sıralanan ilaçlar arasından hangilerine ihtiyaç olduğu belirlenir ve kullanılır. Bu ilaç listesine yenileri eklenebilir ya da bazılarının kullanımına gerek olmayabilir.
Kimi zaman, nadir durumlarda laparoskopi ya da transabdominal ultrasonografi işlemlerinden lawnım alınmasına da ihtiyaç duyulabilir. İşlem süresinin ise kişiden kişiye değişmekle birlikte çoğunlukla 15 – 20 dakikada tamamlandığını belirtebiliriz.
Obez hastalarda kilo verilmesi gebelik şansını artworkırır, gebeliğin daha sağlıklı ve sorunsuz geçirilmesine yardımcı olur.